Rovinj

Rovinj

Čarobni Rovinj spada među najljepše gradove Hrvatske i jedna je od najposjećenijih turističkih destinacija Jadrana. Smješten je na zapadnoj obali Istre i ima izrazito razvedenu obalu s pripadajućim otocima, otočićima i hridima. Najpoznatiji su Sveti Andrija(Crveni otok) i Sveta Katarina nasuprot starogradske jezgre. Ovo je mjesto jedinstvene ljepote i šarma u koje se svaki posjetitelj iznova vraća.

 

ZAŠTO ODABRATI ROVINJ?

·         bogata i raznovrsna ponuda hotela i privatnih apartmana

·         brojni kameniti rtovi i šljunčane uvale

·         raskošna park šuma Zlatni rt s predivnim plažama i brojnim mogućnostima za sportske aktivnosti

·         starogradska jezgra sa živopisnim uličicama koje su prepune restoranima, galerijama i caffe barovima

Preporučujemo:Hotel Eden- Hotel Eden smješten je na rubu jedinstvenog i prekrasnog stogodišnjeg parka prirode u Rovinju, Zlatnog rta - Punta Corrente. Do mora koje je udaljeno svega 50m se spuštate kroz uređeno zelenilo parka uz prekrasne vanjske bazene. Hotel je dom prostranih dvokrevetnih i trokrevetnih superior soba, kao i suite jedinica koje mogu smjestiti do 4 osobe.

Hotel Lone - Jedan od najprestižnijih hotela u Rovinju pa i Istri otvoren je tijekom cijele godine. Vrhunski smještajni kapaciteti, bogata wellness usluga, široka lepeza sportskih sadržaja, odlična gastro ponuda te idealna lokacija u zelenilu u blizini mora i uređenih plaža oduševiti će sve koji žele svoj odmor u Rovinju nazvati luksuznim.

Turističko naselje Amarin -Turističko naselje Amarin smješteno je 4 km sjeverno od Rovinja uz more. U naselju se nalaze prostrani vrhunski uređeni apartmani za 2-6 osoba, a naselje nudi i cijeli niz popratnih sadržaja za zabavu i animaciju kako za mlađe tako i za odrasle posjetitelje. U neposrednoj blizini naselja nalazi se i raskošni Family hotel Amarin.

Turističko naselje Villas Rubin - Smješteno svega 100m od mora, naselje Villas Rubin podijeljeno je u dio naselja u obliku hotelskih soba te dio sa apartmanima. Gosti imaju jednake pristupe sadržajima naselja bez obzira na tip smještaja u kojem borave. Uređene plaže, vanjski bazen i odličan restoran s mogućnošću pansionske prehrane razlog su zašto je Villas Rubin jedno od najposjećenijih naselja Rovinja.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Rovinju

U turističkom smislu Rovinj sadrži zaista raznovrsnu ponudu smještajnih objekata bilo da je riječ o hotelima, turističkim naseljima ili privatnim apartmanima. Vrhunski smještaj potražite u sasvim novom Grand Park Hotelu koji je jedan od najvećih noviteta 2019. godine, a kao takav će zasigurno biti jedan od najjačih aduta Rovinja na turističkoj pozornici. Hoteli Premium kategorije Hotel Lone i Hotel Monte Mulini oduševiti će goste svojom uslugom i lokacijom. U neposrednoj blizini i to u zelenoj oazi blizu mora i uređenih plaža smjestio se Hotel Eden . Malo dalje od Rovinja pronaći ćete Family hotel Amarin koji  je namijenen pretežito za obitelji. U njemu će se i najmlađi kao i odrasli odlično zabaviti uz mnoštvo popratnih usluga koje hotel nudi. Vrlo blizu navedenog hotela nalazi se Turističko naselje Amarin koje je idalan odabir svih koji žele boraviti u apartmanima u blizini mora uz mogućnost pansionske prehrane. Turističko naselje Villas Rubin poziva svoje goste u komforne apartmane s lokacijom u blizini mora uz mogućnost pansionske prehrane. Na otočiću Sv. Katarina nasuprot Rovinja pronaći ćete Hotel Katarina. Uživajte na prekrasnom otočiću gdje Vas čeka hlad prirodne šumice kao i kristalno čisto plavetnilo Jadrana. Drugi manji otok Rovinja zove se Sv. Andrija ili Crveni otok na kojem se smjestio Island hotel Istra. Na najudaljenijem otočiću rovinjskog arhipelaga se nalazi Svjetionik Sv. Ivan na Pučini u kojem možete iznajmiti apartman. Boravak ovdje se preporučuje svima koji žele provesti svoj odmor u apsolutnom miru i tišini. Vrijedno je za spomenuti kako se u Rovinju nalazi jedan od najljepših parkova i to šumski park Zlatni Rt, geološki park Monfiorenzo te ornitološki rezervat Palud, kao i stogodišnji akvarij smješten u centru mjesta. Svi koji žele provesti svoj odmor ovdje mogu izabrati jedan od brojnih apartmana. Preporučujemo da rezervaciju izvršite što prije zbog ograničenog broja smještajnih kapaciteta. 


Povijest i kultura Rovinja
Akvatorij Rovinja osim bogatstva ribe, što čini izuzetnom i restoransku ponudu, bogat je i u arhipelaškom smislu jer u Rovinjskom su akvatoriju i 22 otoka od kojih su najistaknutiji Sv.Andrija i Sv.Katarina, koji su taxi brodicama povezani s rivom u Rovinju. Stari dio grada nalazi se na poluotoku kojim dominira toranj crkve Sv. Eufemije koja je i primjer barokne arhitekture u Istri. Grad Pula udaljen je svega 30 minuta vožnje, dok ćete u Poreču biti za 20-ak minuta lagane vožnje automobilom.

Rovinjski stari grad proglašen je spomenikom kulture 1963. godine a uzdiže se na poluotoku kojim dominira toranj crkve Sv.Eufemije, ujedno najpoznatije znamenitosti grada Rovinja. Uz ovu predivnu baroknu građevinu smještenu u idiličnom okruženju, savjetujemo razgled sljedećih znamenitosti i lokaliteta:

·      ·         Starogradska jezgra isprepletena kamenim uličicama i šarenim kućicama

       ·         Limski zaljev – jedno od najljepših prirodnih bogatstva Istre, udaljen od Rovinja svega 20-ak minuta vožnje automobilom Limski

··      ·         Dvigrad – ovaj dobro očuvan srednjovjekovni gradić udaljen 15-ak km od Rovinja nezaobilazna je točka svakog tko se nađe u blizini

··    ·          Ornitološki rezervat Palud – močvarno područje s 220 vrsta ptica, jedini ornitološki rezervat u Istri

··      ·         Monkodonja – arheološki lokalitet smješten oko 5km od Rovinja

··      ·         Muzej grada Rovinja – sadrži kolekciju od preko 30000 knjiga i brojne primjerke umjetnosti


Zabava i razonoda u Rovinju

·         Posjetite Rovinjski akvarij – otvoren je davne 1891. godine i obiluje primjericima lokalne flore i faune

·         Popnite se na toranj Sv.Eufemije s kojeg se pruža čaroban pogled na grad i okolicu

·         Prošećite starim gradom i obiđite najpoznatije ulice poput Carrere prepune trgovina i galerija i Grisie, poznate po slikarskim izložbama

·         Provozajte se biciklom kroz zaštićenu park šumu Zlatni Rt

·         Uputite se na jednodnevni izlet do Venecije, nacionalnog parka Brijuni ili Motovuna

·         Budite dio jedinstvenog Salsa festivala koji se održava krajem lipnja i početkom sprnja