Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik je grad na samome jugu Hrvatske te je ujedno i najveći grad južne Dalmacije. Riječ je o jednome od najpoznatijih gradova Sredozemlja i to iz više razloga, a bogata povijesno-kulturna baština i razne prirodne ljepote koje ga okružuju samo su neke od njih. Grad je opasan poznatim dubrovačkim zidinama u sklopu kojih se nalazi veći broj kula i tornjeva. Dubrovnik je zbog svojih brojnih posebnosti pod zaštitom Unesco-a.

Preporučujemo:


1. Hotel Adriatic - hotel se nalazi na vrlo posebnoj lokaciji, na zelenom poluotoku Lapad, svega 50 m od mora. U hotelu se nalazi preko 150 dvokrevetnih i jednokrevetnih soba s pogledom na okolno zelenilo ili na more. Pristup internetu kao i parkirnom mjestu je gratis za goste hotela dok je prehrana moguća u obliku polupansiona.


2. Hotel Vis- odličan hotel smješten svega 20 m od mora i prostrane uređene šljunčane plaže. Hotel raspolaže sa preko 150 standard i superior soba od kojih neke imaju balkone i prekrasan pogled na Elafite. Hotelski restoran nudi usluge doručka ili polupansiona. Na plaži Vas čekaju razne sportske aktivnosti.


3. Hotel Astarea (Mlini) - moderno opremljen hotel smješten u prekrasnom mediteranskom vrtu 10 km jugoistočno od Dubrovnika uz mjesto Mlini. Nalazi se uz šljunčanu plažu s pogledom na otvoreno more i otočiće ispred Dubrovnika. Osim glavne hotelske zgrade na lokaciji se nalazi i depadansa, hotel Astarea II. U oba su objekta dostupne usluge polupansiona kao i punog pansiona.


4. Hotel Lero - hotel idealan za ljubitelje aktivnog odmora obzirom da se nalazi svega 300 metara od uređene plaže te u neposrednoj blizini sportskog centra s čak 6 teniskih terena i sportskom dvoranom. Hotel ima prekrasan vanjski bazen, dok je usluga prehrane moguća u vidu samo doručka ili polupansiona.


5. Hotel Splendid - pravi odabir za sve koji žele boraviti u Dubrovniku u hotelu koji je smješten tik uz more i koji nudi prihvatljive cijene smještaja. Iz hotela pruža se prekrasan pogled na Elafite. Sobe su klimatizirane, a u njima su uz najavu dozvoljeni i kućni ljubimci. Plaže ispred hotela su i stjenovite i šljunčane što znači da na njima mogu boraviti zaista svi naraštaji.


Turizam u Dubrovniku:

Dubrovnik je grad prelijepih šljunčanih plaža, ali i divljih južnodalmatinskih grebena koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. U Dubrovniku i okolnim mjestima nalazi se veći broj vrhunskih hotela,  a njihova raznolika ponuda ispunjava sve želje i potrebe gostiju. Nešto južnije od Dubrovnika nalazi se prekrasno mjesto Srebreno. Jedan od najimpozantnijih hotela na lokaciji svakako je hotel Sheraton Riviera, luksuzni hotel svega 50 m od mora i prekrasne plaže. U blizini se nalazi i objekt Premium apartments Srebreno, dom komfornih i luksuznih apartmana smještenih u zgradama na odličnoj lokaciji 250 m od mora. Hotel One suite hotel je mjesto gdje ćete pronaći luksuzne sobe i hotelske apartmane svega 400 m od mora uz obilje uređenih zelenih površina. Koji kilometar južnije u mjestu Mlini osim spomenutog hotela Astarea pronaći ćete i hotel Mlini . Riječ je o odličnome hotelu s centralnom lokacijom u blizini mora koji posjetitelje mami svojim impozantnim izgledom i odličnim uslugama. Objekt Ville Mlini čini veći broj luksuznih apartmana smještenih u uređenom krajoliku tik uz more te ga svakako preporučujemo obiteljima. Naselje nudi uslugu polupansiona.

Povijest i kultura Dubrovnika:

Dubrovnik je grad, koji je dugo vremena kroz povijest zadržao neovisnost kao pomorska republika. Osim zidina za to je zaslužna i tvrđava Ravelin iz XVI st., danas multifunkcionalni kulturni centar u Dubrovniku. Svake se godine u Dubrovniku održavaju Dubrovačke ljetne igre, a svakako vrijedi posjetiti i Dubrovački muzej, gdje se nalaze pomorski i etnografski muzej.