Natrag

Istražite najbolje ljetne destinacije u Hrvatskoj u 2023. - Unilineovih top 10

Istražite najbolje ljetne destinacije u Hrvatskoj u 2023. godini s Uniline.hr. Saznajte više o najljepšim plažama, gradovima i otocima zemlje.

Istražite najbolje ljetne destinacije u Hrvatskoj u 2023. - Unilineovih top 10

Hrvatska je zemlja netaknute prirodne ljepote, bogate kulturne povijesti i raznolike kulture. Hrvatska obala dom je nekih od najatraktivnijih i najomiljenijih turističkih mjesta na svijetu, poznatih po veličanstvenim plažama i kristalno čistom moru.

Od povijesnih gradova do prekrasnih otoka, svatko može putovati i naučiti nešto novo. Posebno smo zadovoljni što smo izvor informacija o najboljim mjestima koje valja posjetiti, kao što i nudimo mnoštvo opcija smještaja u Hrvatskoj

U nastavku donosimo 10 najboljih hrvatskih turističkih mjesta na moru koje nikako ne smijete propustiti u 2023.! Ovaj popis odvest će vas u obilazak nekih od najljepših lokacija u Hrvatskoj - od Dubrovnika, Splita, Hvara i Rovinja do Pule, Zadra, Šibenika, Makarske, Trogira i Crikvenice.

Pripremite se doživjeti sve što Hrvatska nudi, te uživajte u ljepoti, kulturi i pustolovinama uz Uniline!


1. Dubrovnik

Otkrijte Dubrovnik, najpoznatiju domaću turističku atrakciju, sa svojom srednjovjekovnom arhitekturom koja oduzima dah i slikovitom obalom. Uronite u slavnu prošlost i živopisnu sadašnjost Dubrovnika, dragulja Jadranskog mora. U Dubrovniku prošećite povijesnim gradskim zidinama, uživajte u prekrasnim plažama i regionalnoj hrani. Otkrijte ljepotu Starog grada Dubrovnika, UNESCO-ve svjetske baštine prepune slikovitih popločanih uličica i neotkrivenih blaga. Rezervirajte svoj ljetni odmor u Dubrovniku već danas i ostavite uspomene za cijeli život u jednom od najljepših gradova Europe!


2. Split

Posjetite Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj, u kojem se nalazi veličanstvena Dioklecijanova palača. Otkrijte splitsku povijesnu četvrt, jedinstveni spoj drevnih rimskih ruševina i suvremenog gradskog života. Uživajte u prekrasnim splitskim plažama, uzbudljivom noćnom životu i slatkim plodovima mora - idealno mjesto za ljetni odmor. Upoznajte se sa skrivenim ljepotama Splita, uključujući ljupku šetnicu Riva i veličanstveni Marjan. Najbolje od hrvatske kulture, povijesti i plaža čekaju vas kada rezervirate svoje ljetovanje u Splitu.


3. Hvar

Pobjegnite na slikoviti otok Hvar, koji je poznat po svojim netaknutim vodama, prekrasnim plažama i ljupkom srednjovjekovnom gradu. Hvar je savršeno mjesto za uživanje u većem dijelu hrvatskog ljeta, gdje možete uživati u suncu na jednoj od brojnih plaža na otoku ili uživati u uzbudljivom noćnom životu. Prošetajte povijesnim gradom Hvarom koji krasi malene uličice i neobične kamene kuće. Vožnjom brodom do okolnih Paklenih otoka ili pješačenjem slikovitom utvrdom Sv. Nikole otkrit ćete prirodnu raskoš otoka. Najbolje od hrvatskog otočnog raja čeka vas kada rezervirate svoje ljetovanje na Hvaru.


4. Rovinj 

Rovinj, najprivlačniji grad na plaži u Hrvatskoj, mjesto je gdje biste trebali provesti svoj ljetni odmor. Saznajte više o starom gradu Rovinju, šarmantnom području s krivudavim, uskim ulicama, živahnim kućama i prekrasnim pogledom na more. Iskoristite prednosti prekrasnih rovinjskih plaža, krenite na izlet brodom do jednog od obližnjih otoka ili uživajte u nekoj od ukusnih regionalnih jela. Otkrijte živopisnu kulturnu baštinu zajednice, od veličanstvene crkve sv. Eufemije do prepoznatljive Kuće batana. Rezervirajte svoje ljetovanje u Rovinju već danas i uživajte u očaravajućem ambijentu ovog hrvatskog blaga.


5. Pula

Posjetite Pulu, najstariji grad u Hrvatskoj, koji je poznat po svojim rimskim ruševinama, prekrasnim plažama i slavnoj kulturnoj povijesti. Krenite u vođeni obilazak ostalih rimskih građevina u gradu uz istraživanje spektakularnog rimskog amfiteatra, jedne od najbolje očuvanih antičkih arena na svijetu. Iskoristite prednosti prekrasnih gradskih plaža, uključujući slikovitu plažu Valkane i popularnu plažu Verudela. Saznajte više o raznolikoj kulturnoj povijesti grada, od neobičnog starog grada do zadivljujućeg Slavoluka Sergijevaca. Najbolje od hrvatske povijesti i plaža možete pronaći u Puli kada upravo tu rezervirate svoj ljetni odmor.


6. Zadar

Provedite ljetni odmor u Zadru, povijesnom primorskom gradu u Hrvatskoj poznatom po prekrasnim plažama, bogatoj kulturnoj povijesti i uzbudljivom noćnom životu. Otkrijte staru jezgru Zadra i uživajte u rimskim i srednjovjekovnim građevinama koje oduzimaju dah, uključujući Rimski forum i katedralu sv. Anastazije. Uživajte u prekrasnim gradskim plažama, poput popularne plaže Kolovare ili plaže Zaton, koja je idealan izbor za obitelji. Saznajte više o raznolikoj kulturnoj povijesti grada, od neobičnog starog grada do zapanjujućih Morskih orgulja i Pozdrava suncu. Najbolje od hrvatske povijesti, plaža i noćnog života možete pronaći u Zadru ako već sada planirate svoj ljetni odmor.


7. Šibenik

Posjetite povijesni obalni grad Šibenik u Hrvatskoj, koji je poznat po svojim prekrasnim plažama, fascinantnom starom gradu i bogatoj kulturnoj povijesti. Posjetite katedralu sv. Jakova, veličanstvenu svjetsku baštinu UNESCO-a, u povijesnoj jezgri Šibenika. Uživajte u prekrasnim gradskim plažama, poput popularne plaže Banj ili plaže Solaris koja je idealan izbor za obitelji i parove. Istražite raznoliku kulturnu baštinu grada, koja uključuje slikoviti stari grad i veličanstvenu tvrđavu sv. Mihovila. Iskoristite hrvatsku povijest i plaže što bolje isplanirajte svoj ljetni odmor u Šibeniku već sada.


8. Makarska

Pobjegnite u Makarsku, lijepi primorski gradić u Hrvatskoj koji je poznat po prekrasnim plažama, čistom moru i povijesnom starom gradu. Otkrijte starinski stari grad Makarsku, gdje možete šetati zakrčenim ulicama, uživati u ukusnoj regionalnoj hrani i živahnom noćnom životu. Istražite bogatu kulturnu ostavštinu grada, uključujući spektakularnu crkvu svetog Marka i neobičan franjevački samostan, kao i njegove lijepe plaže, uključujući poznatu Makarsku plažu i mirnu plažu Cvitačka. Najbolje hrvatske plaže i kultura čekaju vas kada rezervirate svoje ljetovanje u Makarskoj.


9. Trogir

Posjetite prekrasan primorski grad Trogir u Hrvatskoj, koji je poznat po svojim prekrasnim plažama, bogatoj kulturnoj povijesti i slikovitom starom gradu. Istražite srednjovjekovnu jezgru Trogira, UNESCO-vu svjetsku baštinu punu neobičnih popločanih ulica i neotkrivenih dragulja. Uživajte u prekrasnim gradskim plažama, poput popularne plaže Okrug ili plaže Drvenik Veli. Saznajte više o raznolikoj kulturnoj povijesti grada, od zapanjujuće katedrale sv. Lovre do fascinantne tvrđave Kamerlengo. Sada je pravo vrijeme da rezervirate svoje ljetovanje u Trogiru i uživate u očaravajućem ambijentu ovog hrvatskog blaga.


10. Crikvenica

Provedite ljetni odmor u Crikvenici, slikovitom primorskom gradu u Hrvatskoj poznatom po prekrasnim plažama, čistom moru i uzbudljivom noćnom životu. Otkrijte slikoviti drevni grad Crikvenicu, gdje možete šetati zakrčenim ulicama, uživati u ukusnoj regionalnoj kuhinji i uživati u živahnom okruženju. Uživajte u prekrasnim gradskim plažama, poput popularne plaže Crikvenica ili Dramalj. Bacite pogled na zadivljujuću gradsku crkvu svetog Petra i prepoznatljivu Kvarnersku palaču kako biste saznali više o njegovoj bogatoj kulturnoj prošlosti. Prekrasne plaže i kultura Hrvatske čekaju vas kada rezervirate svoje ljetovanje u Crikvenici.Hej, i ne zaboravite da kada ste u Hrvatskoj, više nećete morati mijenjati eure u kune jer je od 2023. prihvatila euro kao svoju nacionalnu valutu.
Još jedan fantastičan razvoj događaja je da će građani EU-a, budući da je članica Schengenskog prostora, moći slobodno posjećivati Hrvatsku bez zaustavljanja na granici!