Medulin

Medulin

Medulin je malo ribarsko mjesto udaljeno 10 km od Pule i spada među najposjećenije turističke destinacije Jadrana. Danas su Medulin, kao i okolna mjesta poput Premanture, Pomera i Banjola usmjereni na turizam i obogaćivanje turističke ponude iz godine u godinu.

ZAŠTO ODABRATI MEDULIN?

•    bogata ponuda hotela, turističkih naselja i kampova
•    predivne pješčane i šljunčane plaže
•    mnogobrojne sportske aktivnosti (bicikliranje, jahanje, jedrenje, golf, tenis..)
•    bogat noćni život (diskoteke, beach barovi..)

Preporučujemo:

Medulin obiluje prekrasnim plažama idealnim za obiteljski odmor s djecom kraj kojih se nalazi većina smještajnih kapaciteta odnosno hotela, turističkih naselja i kampova. Najpoznatija je pješčana plaža Bijeca ali tu su i brojne druge šljunčane i stjenovite plaže.


1. Hotel Park Plaza Belvedere - prekrasan hotel smješten uz obalu koja se blago spušta prema moru otvoren je tijekom cijele godine te je čest odabir svih koji žele provesti svoj odmor u Medulinu bez obzira na doba godine. Vrhunski opremljene sobe, unutarnji i vanjski bazen i mnoštvo popratnih sadržaja razlog su zašto je upravo hotel Park Plaza Belvedere ponos Medulina..


2. Arena hotel Holiday - Hotel Holiday nalazi se uz bok hotelu Park Plaza Belvedere te je vrlo čest odabir obitelji s djecom. Hotel ima vanjski bazen s morskom vodom a lokacija mu odlična obzirom da se nalazi uz dugačku plažu. Do centra Medulina šetati ćete svega nekoliko minuta. Hotel predstavlja odličan omjer uloženog i dobivenog i čest je odabir svih koji žele provesti ljetovanje u Medulinu.


3. Arena Grand Kažela Camping - mobilne kućice naselja Kažela raspoređene su ili u nizu uz dugačku plažu ili pak u unutrašnjosti naselja. Sezonu 2019. naselje će dočekati s nekoliko noviteta poput novih mobilnih kućica i bazena za relaksaciju s dječjim odjeljkom. Naselje je idealan odabir za sve koji žele provesti svoj odmor u mobilnoj kućici u Medulinu.

Turizam u Medulinu:
Područje Medulina bilo je naseljeno još u antičko doba o čemu svjedoče brojni arheološki nalazi. Tijekom vašeg odmora svakako preporučujemo da istražite poluotok Vižula, iznimno važan arheološki lokalitet u kojem su pronađeni ostaci rimskih vila i kupališnog kompleksa, stupovi, zidovi kao i ostali vrijedni artefakti poput predmeta od bronce, stakla i keramike. Svakako obiđite i vjetrenjaču uz more staru 140 godina gdje se nekad žito dopremalo i kopnom i morem, i to sa Suska, Unija i Lošinja. Ovaj simbol Medulina, nekad jedina vjetrenjača na Sredozemlju, danas je prvi obnovljeni mlin na vjetar na Jadranu.

Zabava i razonoda

•    panoramski letovi - razgledajte iz zraka Medulin i okolicu, rt Kamenjak, nacionalni park Brijuni i grad Pulu
•    okušajte se u nekom od zanimljivih vodenih sportova poput SUP-A, wakebordinga ili windsurfinga
•    posjetite adrenalinski park Medulin
•    uživajte u vožnji polupodmornicom i upoznajte bogati životinjski i biljni svijet prekrasnog medulinskog akvatorija
•    budite dio Big game fishing-a, otkrijte tehnike ribolova i iskusite ribarski život u Istri

autor naslovne fotografije: Nunu Production d.o.o., izvor naslovne fotografije: Turistička zajendica Medulin