Fažana

Fažana

Fažana je mali ribarski i turistički gradić smješten nedaleko od Pule nasuprot svjetski poznatog Nacionalnog Parka Brijuni. Sa svojim plažama, šetalištima, predivnom prirodom i mediteranskom klimom Fažana je idealno mjesto za rekreaciju i odmor. Vrhunski restorani na samoj obali nude domaće specijalitete od ribe i mesa koji će oduševiti sve gurmane. Za Vaš smještaj u Fažani pobrinut će se nekoliko vrhunskih smještajnih objekata.

Preporučujemo:1. Nacionalni park Brijuni - Brijuni su skupina od 14 otoka i otočića, a smješteni su uz zapadnu obalu Istre, nedaleko od Pule i direktno nasuprot Fažane. Ljepote Brijuna možete otkriti izletom iz Fažane (za vrijeme sezone polasci svakih sat vremena s mola na rivi) ili tako da prenoćite u jednome od hotela na glavnom otoku.


2. Turističko naselje Bi-Village - samo kilometar južnije od Fažane pokraj mjesta Valbandon smjestilo se jedno od najboljih turističkih naselja ovog područja. Bi-Village očarati će svoje goste bogatom ponudom soba, apartmana i mobilnih kućica, vrhunskim sadržajima, animacijom i prekrasnim plažama.


3. Kamp Pineta - Prekrasan kamp obgrljen borovom šumom dom je komfornih mobilnih kuićica različitih veličina koje su opremljene svime što Vam je potrebno za ugodan i opuštajući odmor. Uz kamp se nalazi dugačka plaža, idealna za obitelji s djecom, a do centra Fažane ćete hodati svega desetak minuta.

Turizam, povijest i kultura Fažane

Fažana je poznata još iz doba starog Rima po tvornici amfora i raznih posuda, proizvodnji maslinovog ulja i vinarstvu. Obala današnje Fažane je puna povijesnih ljetnikovaca i starih vila, njezina ljepota je bila prepoznata još od davnina. U Fažani obavezno treba posjetiti skulpture u Parku srdela – galeriji na otvorenom. U središtu same Fažane nalazi se župna crkva sv. Kuzme i Damjana iz 16.st s mnogim gotičkim i renesansnim elementima. Crkvica Sv. Marije Karmelske ukrašena je predivnim freskama, a mnogobrojne starorimske vile su nezaobilazan dio povijesti Fažane.

Fažana kao mjesto ne nudi smještaj hotelskog tipa no postoji nekoliko primamljivih opcija u neposrednoj blizini. Na susjednim Brijunima smještaj je moguć u hotelu Istra ili depadansama Karmen i Neptun. U Valbandonu Vas čeka turističko naselje Bi-Village sa iznimno bogatom ponudom soba, apartmana i mobilnih kućica uz čitavu lepezu popratnih sadržaja i usluga. U mjestu Peroj nalazi se Villa Letan, objekt hotelskog tipa s prekrasnim sobama i vanjskim bazenom. Kamp Pineta oduševiti će sve zaljubljenike u boravak u mobilnim kućicama dok će se za smještaj u privatnim apartmanima pobrinuti apartmani Darian, Katarina, Luciano i mnogi drugi. Nešto sjevernije od Fažane u mjestu Barbariga pronaći ćete apartmane naselja Barbariga i naselja Barbariga.