Rabac

Rabac

Rabac je malo mjesto smješteno u pitomoj uvali na istočnoj obali Istre. Leži pred Velim vratima, glavnim ulazom u Riječki zaljev, nasuprot otoku Cresu i u podnožju Labina. Rabac danas svojim posjetiteljima nudi bogatu ponudu hotelskog i privatnog smještaja.

Preporučujemo


1. Hotel Hedera - Hotel Hedera dio je hotelskog kompleksa koji čine tri hotela. Hedera je obiteljski hotel s četiri zvjezdice ispred kojeg se nalazi vanjski bazen, dok unutrašnji grijani bazen dijeli sa susjednim Narcisom. Šljunčana plaža udaljena je stotinjak metara, a od mnogobrojnih usluga tu su wellness i fitness centar i brojne sportske aktivnosti.


2. Mobilne kućice Oliva - Mobilne kućice Oliva smještene su u uvali iz koje se pruža predivan pogled na Rabac. Mobilne kućice kompletno su namještene, sadrže dnevni boravak i kuhinju, a moguće je smjestiti maksimalno 6 osoba. U sklopu kampa nalaze se dućan, kafić i restoran a postoji i mogućnost korištenja hotelskog bazena.


3. Hotel Narcis - Hotel Narcis preuređen je 2012. godine i kategoriziran s četiri zvjezdice. Narcis je idelan za boravak obitelji s djecom jer se nalazi svega nekoliko minuta od mora a gostima su na raspolaganju unutarnji i vanjski bazen. Dječja animacija,mini club i mini disco dostupni su tijekom ljetnih mjeseci, a postoji i mogućnost odabira all inclusive light usluge.

4. Allegro Sunny Hotel by Valamar - Hotel Allegro smješten je 100 metara od plaže sa Plavom zastavom i raspolaže obiteljskim sobama. Tijekom boravka gostima su na raspolaganju vanjski bazen i dječji bazen s morskom vodom. Kućni ljubimci također su dobrodošli. Rekreacijske aktivnosti su mnogobrojne, a ovaj hotel nudi i kompletnu uslugu za bicikliste, od spremišta i najma bicikli, do organiziranih biciklističkih tura.


Turizam u Rapcu
Rabac je malo ribarsko mjesto koje se zahvaljujući prirodnim ljepotama razvilo u jedno od najposjećenijih destinacija u Istri. Hotelski kompleks u čijem su sastavu tri hotela, hotel Mimosa kraj kojeg se nalazi hotel Hedera i najprilagođeniji djeci, hotel Narcis zasigurno je jedan od najpoznatijih smještajnih objekata u Rapcu. Cijeli zaljev okružuje brdovita šuma a predivna šljunčana plaža koja je ponosni vlasnik plave zastave proteže se duž cijelog kompleksa. Odlučite li odmor provesti upravo u ovom ljetovalištu, nećete ostati razočarani. Usluge i sadržaji koji se nude zaista su brojni, od polupansiona, punog pansiona ili all inclusive usluge, do unutarnjih i vanjskih bazena, vodenih i sportskih aktivnosti i organiziranih izleta. Svatko će pronaći zabavu za sebe, i djeca i odrasli. Ukoliko ste ljubitelj boravka u prirodi i preferirate kampiranje, tad je kamp Oliva koji se također nalazi u sklopu ovog resorta pravi izbor za vas.U blizini je svih sadržaja, na par minuta od mora a mobilne su kućice opremljene svime što je vam je potrebno za miran i ugodan odmor.

Na drugoj se strani grada smjestio obiteljski hotel Allegro koji je ujedno pogodan i za one željne aktivnog odmora jer nudi mnoštvo sadržaja za bicikliste. U nastavku, na 70 metara od plaže nalazi se hotel Miramar dok su u neposrednoj blizini objekti više kategorije, hotel Valamar Sanfior pogodan za parove i Casa Valamar Sanfior koja raspolaže obiteljskim sobama. Želite li vrhunsku uslugu u hotelu namijenjenom prvenstveno obiteljima s djecom, svakako odaberite hotel Girandella family i all inclusive Girandella Maro suites, poznato ljetovalište u kojem ćete dobiti puno više od očekivanog. Ukoliko biste odmor radije proveli u privatnom smještaju, nećete ostati zakinuti jer Rabac također raspolaže i bogatom ponudom No Name apartmana, od kojih je većina smještena na brdu, s predivnim pogledom na more.


Povijest i kultura Rapca
Rabac je smješten podno Labina, a stanovništvo je prije 2.svjetskog rata bilo orijentirano uglavnom na ribarstvo i pomorstvo. Prvi obiteljski hotel otvoren je davne 1889.godine dok je 1925. izgrađen prvi veliki hotel. Ipak, turizam se u pravom smislu te riječi počeo razvijati u drugoj polovici prošlog stoljeća, kada je i izgrađena većina hotela i turističkih naselja. Ukoliko se odlučite na jednodnevni izlet, preporučujemo da posjetite obližnje otoke Krk ili Cres. Tijekom ljetnih mjeseci u Rapcu i Labinu održavaju se glazbeni festivali i lokalne zabave.