Poreč

Poreč

Poreč je grad star gotovo dvije tisuće godina smješten na zapadnoj obali Istre. Iznimno je popularna turistička destinacija koja goste privlači odlično opremljenim turističkim naseljima i hotelima, predivnom morskom obalom te bogatom kulturnom ostavštinom.
ZAŠTO ODABRATI POREČ?
•    Bogata i raznovrsna ponuda hotela i privatnih apartmana
•    Brojne mogućnosti bavljenja sportom (biciklizam, tenis, golf, sportsko penjanje,speleo avanture)
•    Mnoge povijesne atrakcije i znamenitosti
•    Razni klubovi i noćni barovi

Ljetovanje i odmor u Poreču – plaže i smještaj   
Bogat turističkom tradicijom, Poreč nudi obilje turističkih sadržaja i raznovrsnost smještajnih kapaciteta. Većina hotela i turističkih naselja koncentrirana je oko dvaju najljepših uvala, Plave i Zelene Lagune.

Turistička naselja Lanterna Sunset i Lanterna Sunny odličan su odabir za društva ili obitelji koji žele prihvatljive cijene i odmor na mirnoj lokaciji 13 km od Poreča. Apartmani se nalaze svega 50 metara od plaže koja je opremljena svim potrebnim sadržajima za aktivan i bezbrižan odmor. Tu su dječja igrališta, razne sportovi na vodi i kopnu, restorani, barovi i disco club.

Turističko naselje Astra smješteno je u Zelenoj laguni i sastoji se od komfornih apartmana za 4 osobe.

Valamar Diamant Residence obiteljski apartmani nalaze se u okruženju borove šume, uz plažu i nedaleko centra Poreča. Gostima su na raspolaganju sve usluge i sadržaji obližnjeg Valamar Diamant hotela odnosno unutarnji i vanjski bazen, fitness i wellness centar te buffet restoran.

Hoteli Poreča i okolice su mnogobrojni i raznoliki, a većina ih je smještena na prekrasnom području zvanom Zelena Laguna. Tamo ćete pronaći all inclusive hotel Albatros Plava Laguna s dva vanjska bazena smješten svega 100 metara od mora.

U njegovoj blizini nalaze se i hotel Istra, hotel Gran Vista, hotel Plavi Plava Laguna i all inclusive hotel Zorna. Radi se o odličnim hotelima s tri zvjezdice u blizini plaže, od kojih svaki raspolaže i vanjskim bazenom. Nešto sjevernije i sa zvjezdicom više smješteni su hotel Parentium Plava Laguna kao i hotel Molindrio Plava Laguna, vrhunski hoteli s prekrasnim sobama i zavidnom lokacijom u zelenilu u blizini mora i uređenih plaža. U njihovoj je blizini i posebno popularan hotel Delfin Plava Laguna smješten uz samu plažu s oznakom Plave zastavice. Osim vanjskog bazena i mnoštva popratnih sadržaja kako za djecu tako i za odrasle, hotel Delfin privlači i svojim izuzetno povoljnim cijenama.

Samo desetak minuta hoda od centra Poreča svoj dom našao je vrhunski hotel Diamant, ujedno poznat i kao bike hotel. Uz vanjski i unutarnji bazen te wellness usluge, ovaj je hotel odličan izbor za aktivan odmor, budući da raspolaže raznim sportskim sadržajima. Odmah uz hotel Diamant smjestili su se i romantično uređen Rubin Sunny hotel te sadržajno prilagođen obiteljima s djecom, hotel Valamar Crystal. Nešto dalje, u blizini pješčane plaže, nalazi se all inclusive hotel Valamar Pinia koji raspolaže obiteljskim sobama i mnoštvom zabavnih sadržaja za djecu. Novoizgrađeni hotel Park zajedno s pripadajućim objektom Garden Suits Park posebno su osvježili turističku ponudu Poreča s premium smještajem, novim uslugama i čitavom lepezom popratnih aktivnosti. Za one koji preferiraju smještaj u samom centru grada, tu su hoteli Poreč - Poreč i BO hotel Palazzo.


Povijest i kultura – što razgledati?
Eufrazijeva bazilika svakako je najznačajnija povijesna atrakcija smještena u starom dijelu grada. Od 1997. je godine pod UNESCOVOM zaštitom kulturnih dobara, a sa zvonika se pruža čaroban pogled na Poreč i okolicu. Tijekom vašeg odmora ne propustite razgledati i sljedeće povijesno kulturne znamenitosti i lokalitete:
Povijesna jezgra grada – uključuje starorimske ulice Decumanus i Cardo Maximus sačuvane u izvornom obliku a na kraju se Decumanove ulice nalazi i Trg Marafor s ostacima hrama i romaničkom kućom
Zavičajni muzej Poreštine – najstarija muzejska institucija u Istri

Zabava i razonoda
•    Jednodnevni izleti u okolne i slikovite istarske gradiće poput Sv.Lovreča, Motovuna i Grožnjana
•    Posjetite popularnu jamu Baredine na 60 metara dubine i razgledajte njeno bogatstvo stalaktita i stalagmita
•    Zabavite se u vodenom parku  Aquacolors Poreč ili pak Dinosaurus parku u Funtani – prvom zabavno - tematskom parku u Istri
•    Uživajte u jednom od brojnih festivala koji se održavaju tijekom ljetnih mjeseci (Rise up Festival pop i elektro glazbe, Poreč Open Air festival koji uključuje kino i kazališne projekcije, ulične zabavljače...)