Novigrad

Novigrad

Novigrad je pitoreskni mediteranski gradić koji se od nekad mirnog ribarskog mjestašca pretvorio u poželjno turističko odredište s izuzetno kvalitetnom ponudom hotela i apartmana.  Šetnjom njegovim uličicama otkrit ćete zanimljivu kulturnu baštinu i osjetiti dušu ovog istarskog dragulja. Priuštite sebi aktivan odmor i ujedno istražite ljepote novigradske obale i okolice kanuom na rijeci Mirni ili bicikliranjem njegovim uređenim stazama. Preporučujemo da boravak upotpunite brodskim izletom do Venecije ili nacionalnog parka Brijuni, te uživanjem u bogatom ljetnom programu koji uključuje razne koncertne i gastro priredbe.


ZAŠTO ODABRATI NOVIGRAD?

•    Kvalitetna ponuda hotela i apartmana
•    Raskošno kulturno-povijesno nasljeđe
•    Vrhunske gastro manifestacije
•    Raj za ljubitelje aktivnog odmora

Preporučujemo:

Kvalitetna ponuda smještajnih kapaciteta uključuje hotele, kampove i apartmane na atraktivnim lokacijama, kraj kamenitih i šljunčanih plaža.


1. Hotel Aminess Maestral - Vrhunski hotel smješten svega 100m od mora svoje goste oduševljava prostranim sobama za 2-4 osobe, vanjskim i unutarnjim bazenom, bogatom wellness zonom, te raznim mogućnostima rekreacije za one željne nešto aktivnijeg odmora. Hotel je otvoren cijele godine te je tako odličan odabir za duži ljetni boravak ili vikend boravak za vrijeme hladnijih mjeseci.


2. Aminess Maravea Camping Resort - Koji kilometar sjevernije od Novigrada u naselju Mareda smjestio se resort koji mami uzdale svojim mobilnim kućicama. Vrhunske mobilne kućice za do 6 osoba opremljene su svime što Vam može biti potrebno za kvalitetan i opuštajući odmor. Resort je smješten 150m od mora i plaže te sadrži vanjski bazen s morskom vodom i bogati animacijski program za djecu i odrasle.


3. Hotel Nautica - Smješten u lučici u centru Novigrada okružen jedrilicama nalazi se hotel Nautica koji je posebno uređen u stilu jedrenjaka a obnovljen 2016. godine. Vrhunska lokacija, bogata lepeza wellness usluga, prostrane sobe te odlična hrana hotelskog restorana Navigare dovovljni su da upravo ovaj hotel bude Vaš dom za vrijeme slijedećeg posjeta Novigradu.


4. Hotel Laguna - vrlo popularan hotel smješten u borovoj šumi i pedesetak metara od mora i prostrane šljunkovite plaže. Hotel krasi vanjski bazen zanimljivog dizajna s morskom vodom i dječjim odjeljkom kao i široka ponuda sportskih i rekreativnih sadržaja. Objekt je vrlo popularan kod obitelji i svih željnih smještaja u kvalitetnom hotelu s tri zvjezdice u Novigradu.


Turističko i kulturno središte

Turizam u Novigradu
Novigrad ima bogatu kulturnu ostavštinu o čemu svjedoče brojne povijesne znamenitosti poput očuvanih crkvica i palača. Uz prekrasne uličice i dućančiće, u središtu gradića su još i bazilika iz XIII st. i crkva Sv.Agate iz X st. U neposrednoj blizini centra nalazi se i rezidencijalna četvrt u baroknom stilu, sagrađena još 1762. godine. Predlažemo i razgled sljedećih znamenitosti:

Samostojeći zvonik župne crkve sv. Pelagija i sv. Maksima  - glavni motiv grada Novigrada

Župna crkva sv. Pelagija i sv. Maksima - trobrodna bazilika s jedinom ranoromaničkom kriptom u Istri

Muzej Lapidarij sa zbirkom kamenih spomenika

Zidine s kulama i nekadašnjim glavnim gradskim vratima

Gallerion - muzej austrougarske mornarice

Mala galerija Rigo u prizemlju palače obitelji Rigo objedinjuje djela domaćih i inozemnih umjetnika


Povijest i kultura NovigradaSam grad Novigrad čine prekrasne brojne male uličice, dučančići, a u središtu gradića su još i bazilika iz XIII st. i crkva Sv.Agate iz X st. U neposrednoj blizini centra nalazi se i rezidencijalna četvrt u baroknom stilu, sagrađena još 1762. godine. Svakako ćete na svakom koraku osjetiti ribarsku dušu ovog istarskog dragulja. 


Zabava i razonoda

Šetnja uz gradske zidine

Bicikliranje Parenzanom – nekad željeznička pruga, danas uređena bike staza

Vožnja kajakom ili kanuom

Posjet vodenom parku Istralandia - među 5 najboljih u Europi

Brodski izleti u Veneciju i NP Brijuni

Večer uličnih čarobnjaka – akrobacije, hodanje po žici..

Astro party Lunasa – dvodnevna manifestacija uz promatranje nebeskih tijela teleskopom, tematska predavanja...