Zadar

Zadar

Zadar, tri tisućljetni grad na sjevernom dijelu Dalmacije okružen brojnim nacionalnim parkovima i parkovima prirode, od Paklenice i Vranskog jezera u zaleđu, Telaščice i Kornata ispred, te ne tako daleko slapovi Krke, Plitvička jezera i Sjeverni Velebit. Odlična lokacija i dugačka tradicija u turizmu pretvorile su ovaj grad u biser Dalmacije s mnoštvom hotela, turističkih naselja i privatnih apartmana savršenih za odmor iz snova.

Zadar je drevni grad središnjeg Jadrana koji nijednog posjetitelja ne ostavlja ravnodušnim. U jezgri ovog atraktivnog turističkog odredišta pronaći ćete brojne ostatke prošlosti poput impresivnih zidina, kula i vrata, a na rivi čija je šetnica izgrađena davne 1874. godine moći ćete uživati u spoju umjetnosti i prirode odnosno dvjema svjetski poznatim atrakcijama - Pozdrav Suncu i Morske orgulje. Ljetovanje u Zadru možete upotpuniti i posjetom jednom od mnogih nacionalnih parkova i parkova prirode kojima je okružen, ili se pak okupati na plažama obližnjih otoka i otočića.

Zašto odabrati Zadar?


Naše preporuke za smještaj u Zadru:

  • Zaton Holiday Resort 3* Zaton Holiday Resort 4* / Zaton Mobile Homes 4* - Najpopularniji turistički kompleks u blizini Zadra podijeljen je na resort s tri zvjezdice, resort s četiri zvjezdice te mobilne kućice. Svi smještajni objekti nalaze se blizu mora i savršeno su mjesto za boravak obitelji s djecom. Resort ima prekrasne vanjske bazene, a kao opcija prehrane dostupna je polupansion usluga.
  • Falkensteiner Hotel Adriana - 'Adults Only' hotel koji uz moderan dizajn i vrhunske sadržaje, pruža mirnu oazu za opuštanje i uživanje, bilo da se opuštate pored bazena ili uživate u osvježavajućem tretmanu u spa centru.
  • Hotel Donat - All-inclusive hotel Donat odličan je izbor za sve koji vole uživati u odmoru po pristupačnoj cijeni. Hotel ima izvrsnu lokaciju samo 80 metara od mora, okružen mnogo zelenih površina. Nudi udobne klimatizirane sobe uz vanjski bazen.
  • Hotel Kolovare - Popularni Hotel smješten je ispred jedne od najpoznatijih šljunčanih plaža u Zadru, idealne za obitelji s djecom. Hotel također ima vanjski bazen s dječjim dijelom. Dostupne su usluge polupansiona i punog pansiona.
  • Falkensteiner Club Funimation Borik - Nudi dinamično iskustvo odmora u Hrvatskoj, spajajući živahnu zabavu, aktivnosti prikladne za obitelji te luksuzni smještaj za nezaboravan boravak na prekrasnoj Dalmatinskoj obali. Od uzbudljivih vodenih tobogana i bazena za djecu do osvježavajućih wellness sadržaja i gourmet opcija za odrasle, Falkensteiner Club Funimation Borik prilagođava se raznovrsnim potrebama i željama svakog gosta, osiguravajući ispunjeni odmor za cijelu obitelj.

Povijest i kultura Zadra:
Povijest i kultura – što razgledati?

Tritisućljetni Zadar prepun je znamenitosti koje svjedoče o različitim povijesnim razdobljima. Stari grad prava je riznica blaga, što je vidljivo u brojnim sakralnim i arhitektonskim spomenicima. Predlažemo obilazak i razgled sljedećih lokaliteta:

Crkva sv. Donata – dio episkopalnog kompleksa Zadra, smještena na glavnom gradskom trgu Iadera, svojom originalnošću privlači pažnju svakog posjetitelja

Kneževa palača – datira iz 13. stoljeća, jedna od najznačajnijih zgrada u Zadru u kojoj se danas odvija bogat kulturno-umjetnički život

Gradske zidine s impresivnim Kopnenim vratima – od 2017. godine dio Unescove svjetske baštine

Trg pet bunara – smješten ispred Kapetanove kule i gradskog zida, sastoji se od pet bunara izgrađenih u 16. stoljeću radi obrane od turskih opsada


Zabava i razonoda

Šetnja Kalelargom – glavnom i omiljenom gradskom ulicom u kojoj ćete pronaći mnoge kafiće, restorane i lounge barove

Muzej antičkog stakla – jedinstvena zbirka staklenih predmeta iz antičkog doba

Razni koncerti, predstave i festivali – Glazbene večeri u Sv.Donatu, Kalelargat festival ulične umjetnosti, Zadar Jazz&Blues Festival..

Aktivan odmor – bicikliranje, vodeni sportovi na moru i rijeci, planinarenje i pješačenje..