Biograd na Moru

Biograd na Moru

Biograd na moru je grad udaljen tridesetak kilometara južno od Zadra. Smješten je na malenom poluotoku. Biograd na moru nalazi se u središtu hrvatske obale, u okružju čak 5 Nacionalnih parkova i 2 Parka prirode. Zbog odlične lokacije i mnoštva prirodnih ljepota u Biogradu se nalazi veći broj raznih hotela smještenih u neposrednoj blizini mora.

Preporučujemo:


1. Hotel Adria - Smješten u okrilju borove šume svega 300 metara od mora nalazi se jedan od najpopularnijih hotela u Biogradu na moru, hotel Adria. Vanjski i unutarnji bazeni, bogati animacijski program, različite usluge prehrane poput polupansiona, punog pansiona i all-inclusive usluge samo su neki od razloga zašto se svakog ljeta u hotelu Adria traži soba više.


2. Hotel Ilirija - Centralna pozicija na rivi uz lučicu čini hotel Iliriju jednim od lako uočljivih hotela u destinaciji. Opustite se u grijanome vanjskome bazenu susjednog hotela Adriatic i wellness zoni, odmorite u jednoj od prostranih i lijepo opremljenih soba uz polupansion ili puni pansion po pitanju prehrane. Naša preporuka: iznajmite bicikl i istražite destinaciju na dva kotača!


3. Hotel Adriatic - Lociran pokraj hotela Ilirija, ovaj hotel sa svoje 3 zvjezdice nudi komforan i opuštajući odmor po odličnim cijenama. Gostima su na raspolaganju vanjski grijani bazen, wellness kutak i animacijski programi. Samo minuta hoda dijeli vas od centra Biograda i do uređene pješčane plaže.


4. Hotel Kornati - Treći hotel u nizu na rivi luksuzni je hotel Kornati. Kao i susjedni hoteli nalazi se na centralnoj lokaciji nadomak prekrasne šljunčane plaže. Gosti hotela mogu koristiti grijani vanjski bazen hotela Adriatic s dječjim odjeljkom te mnoštvo rekreativnih sadržaja. Hotelske sobe su prostrane i moderno opremljene.


Turizam u Biogradu

Ako postoji mjesto na jadranskoj obali koje treba posjetiti i istražiti zbog njegove ljepote, idealnog položaja, sklada, srdačnih ljudi i blizine najvažnijih hrvatskih nacionalnih parkova kao i zaštićenih područja prirode onda je to svakako Biograd na Moru. Zbog svoje blizine Zadru, Šibeniku, parku prirode Vransko jezero kao i zbog odlične povezanosti s autocestom Zagreb – Split, Biograd na Moru jedan je od značajnijih turističkih središta srednje Dalmacije. Uz marinu na samoj rivi nalaze se tri hotela koja će Vam zasigurno zapeti za oko. Riječ je o hotelu Ilirija, hotelu Adriatic i hotelu Kornati Njihova centralna lokacija nedaleko plaže čine ih najpopularnijim hotelima na lokaciji. Hotel Adrianalazi se nešto izvan centra mjesta obgrljen borovom šumom s dva vanjska bazena. Za jednodnevni izlet svakako preporučujemo otok Pašman. U obližnjim mjestima Pakoštane ili Sv. Filip i Jakov pronaći ćete veći broj smještajnih kapaciteta bilo da je riječ o hotelima, turističkim naseljima, kampovima ili privatnim apartmanima.

Povijest i kultura Biograda

Biograd na Moru najvjerojatnije je nastao na ruševinama antičke Blandone. Prvi puta spominje se u 10. stoljeću, a u 11. stoljeću Biograd na Moru postaje kraljevsko i biskupsko sjedište. Od ostalih znamenitosti možete pogledati ostatke samostana sv. Ivana, zatim je tu crkva sv. Anastazije sa baroknim oltarima iz 1761 i dvije male crkvice iz 1850 - crkve sv. Roka i sv. Antonije. Uz sve nabrojeno, na širem području Biograda nalaze se i ostatci antičkog akvadukta, kao i druga pretpovijesna nalazišta.