Zadar, Dalmatia, Croatia, uniline.hr

Zadar

Zadar, tri tisućljetni grad na sjevernom dijelu Dalmacije okružen brojnim nacionalnim parkovima i parkovima prirode, od Paklenice i Vranskog jezera u zaleđu, Telaščice i Kornata ispred, te ne tako daleko slapovi Krke, Plitvička jezera i Sjeverni Velebit. Odlična lokacija i dugačka tradicija u turizmu pretvorile su ovaj grad u biser Dalmacije s mnoštvom hotela, turističkih naselja i privatnih apartmana savršenih za odmor iz snova.

Zadar je drevni grad središnjeg Jadrana koji nijednog posjetitelja ne ostavlja ravnodušnim. U jezgri ovog atraktivnog turističkog odredišta pronaći ćete brojne ostatke prošlosti poput impresivnih zidina, kula i vrata, a na rivi čija je šetnica izgrađena davne 1874. godine moći ćete uživati u spoju umjetnosti i prirode odnosno dvjema svjetski poznatim atrakcijama - Pozdrav Suncu i Morske orgulje. Ljetovanje u Zadru možete upotpuniti i posjetom jednom od mnogih nacionalnih parkova i parkova prirode kojima je okružen, ili se pak okupati na plažama obližnjih otoka i otočića.

 

ZAŠTO ODABRATI ZADAR?


Preporučujemo:


1. Zaton Holiday Resort  - Najpoznatije turističko naselje u Zadru i okolici podijeljeno je na dva dijela. Naselje s tri zvjezdice i naselje s četiri zvjezdice. U oba ćete dijela pronaći veliki broj prostranih apartmana koji su smješteni u blizini mora kao i mobilne kućice koje su idealne za obiteljski odmor. Naselje krasi kompleks vanjskih bazena, dok je po pitanju prehrane dostupna usluga polupansiona. 


2. Falkensteiner Family hotel Diadora - Vrhunski obiteljski hotel u kojemu se svake godine traži soba više. Hotel Diadora dom je velikog broja raskošnih soba koje mogu smjestiti 4-5 osoba. Kako se ne bi zamarali prehranom dostupna je opcija punog pansiona. Hotel sadrži vanjski kompleks bazena, wellness zonu i cijelu lepezu popratnih sadržaja posebno prilagođenih obiteljima.


3. Hotel Donat - All inclusive hotel Donat svojim gostima nudi bezbrižan odmor po pristupačnim cijenama. Odlična lokacija uz zelene travnjake svega 80-ak metara od mora, prostrane i komforne te klimatizirane sobe raspoređene su u blokovima ne višim od 3 kata. Ispred hotela se nalazi i prekrasan vanjski bazen.


4. Hotel Kolovare - Popularni hotel Kolovare nalazi se ispred jedne od najpoznatijih šljunčanih plaža u Zadru koja zbog blagog nagiba idealna za obitelji s djecom. Hotel sadrži i vanjski bazen s dječjim odjeljkom, a po pitanju prehrane dostupne su usluge polupansiona kao i punog pansiona. U hotelu se nalazi veći broj komfornih standard i superior soba kapaciteta za do 3 osobe.


5. Falkensteiner hotel&spa Iadera - Titulu najboljeg hotela na lokaciji svakako nosi prekrasni hotel Iadera. Luksuzno opremljene prostrane sobe, bogata wellness zona, lokacija uz plažu, nekoliko vanjskih bazena, te vrhunska usluga prehrane razlog su zašto je upravo Iadera jedan od najpopularnijih hotela u Zadru. Hotel Iadera izgrađen je u zamisli da ispuni sva očekivanja te u tome već godinama uspjeva. Toplo preporučujemo!

Turizam u Zadru:
U gradu Zadru i njegovoj okolici nalazi se velik broj hotela, turističkih naselja, kampova I privatnih apartmana. Turističko naselje Zaton i turističko naselje Zaton čine najveće naselje na destinaciji s velikim brojem prostranih apartmana u blizini mora. Za one željne boravka u mobilnim kućicama preporučujemo boravak u mobilnim kućicama Zaton smještenim u istom naselju. Potpunu relaksaciju i mir doživjet ćete u adults Falkensteiner hotelu Adriana koji sa svojom lokacijom uz more i vrhunskim smještajnim kapacitetima poziva na opuštajući odmor u Zadar. Gradski hotel Porto čest je odabir gostiju koji se kraće zadržavaju u Zadru. U obližnjim Petrčanima nalazi se i popularni hotel Pinija. Svi željni boravka u privatnom apartmanu mogu pogledati široku ponudu No Name apartmana u Zadru i okolici.

Povijest i kultura Zadra:
Povijest i kultura – što razgledati?

Tritisućljetni Zadar prepun je znamenitosti koje svjedoče o različitim povijesnim razdobljima. Stari grad prava je riznica blaga, što je vidljivo u brojnim sakralnim i arhitektonskim spomenicima. Predlažemo obilazak i razgled sljedećih lokaliteta:

Crkva sv. Donata – dio episkopalnog kompleksa Zadra, smještena na glavnom gradskom trgu Iadera, svojom originalnošću privlači pažnju svakog posjetitelja

Kneževa palača – datira iz 13. stoljeća, jedna od najznačajnijih zgrada u Zadru u kojoj se danas odvija bogat kulturno-umjetnički život

Gradske zidine s impresivnim Kopnenim vratima – od 2017. godine dio Unescove svjetske baštine

Trg pet bunara – smješten ispred Kapetanove kule i gradskog zida, sastoji se od pet bunara izgrađenih u 16. stoljeću radi obrane od turskih opsada


Zabava i razonoda

Šetnja Kalelargom – glavnom i omiljenom gradskom ulicom u kojoj ćete pronaći mnoge kafiće, restorane i lounge barove

Muzej antičkog stakla – jedinstvena zbirka staklenih predmeta iz antičkog doba

Razni koncerti, predstave i festivali – Glazbene večeri u Sv.Donatu, Kalelargat festival ulične umjetnosti, Zadar Jazz&Blues Festival..

Aktivan odmor – bicikliranje, vodeni sportovi na moru i rijeci, planinarenje i pješačenje..