Makarska

Makarska

Makarska se smjestila u podnožju planine Biokovo i najveći je grad Makarske rivijere koja obuhvaća područje od Gradca do Brele. Turizam se počeo razvijati još u prvoj polovici 20. stoljeća, a danas je glavna gospodarska djelatnost o čemu svjedoče brojni hoteli i privatni apartmani. Zahvaljujući prirodnim ljepotama, te intenzivnoj promociji i podizanju kvalitete iz godine u godinu, Makarska je pri samom vrhu ljestvice najtraženijih turističkih destinacija Hrvatske. U Makarskoj se nalazi i Biokovka, poznata bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Brojne su i mogućnosti jednodnevnih izleta u obližnje destinacije, poput Gradca, ili Drvenika iz kojeg polazi i trajekt za otok Hvar.

Preporučujemo:1. DALMACIJA[PLACESHOTEL] by Valamar - raspolaže sa 190 klimatiziranih soba, svaka ima balkon, SAT-TV i mini bar. Besplatan WI-FI dostupan je u svim smještajnim jedinicama. Gostima su na raspolaganju vanjski bazen kraj kojeg se nalazi i manji, dječji bazen, turska kupelj, razne masaže i beauty centar. Sportske aktivnosti uključuju fitness, odbojkaške, rukometne, košarkaške i teniske terene.


2. Valamar Meteor Hotel - nalazi se svega 10 metara od šljunčane plaže i raspolaže udobnim sobama  koje imaju balkon i od kojih neke imaju pogled na more. Opremljene su SAT TV-om, klimom, mini-barom i kupaonicom. Uz vanjski bazen, wellness centar uključuje i unutarnji bazen, fitness centar, saune, jacuzzi i solarij.


3. Hotel Osejava - ovaj hotel njeguje skoro stogodišnju tradiciju. Udaljen je 50 metara od mora i svega nekoliko stotina metara od glavnog gradskog trga. Sobe su kombinacija tradicionalnih i modernih elemenata, a iz elegantnog se restorana pruža predivan pogled na more. Hotel Osejava raspolaže i vanjskim bazenom, a u blizini je i sportski centar.