Brela Autor HTZ, Aleksandar Gospić

Brela

Brela svoju prepoznatljivost gradi na dugogodišnoj tradiciji i prirodnim ljepotama, među kojima se ističe prirodni fenomen Kamen Brela. Od Splita je udaljena 45 km, a od Makarske 15 km. Breljanske plaže, od kojih su tri nositelji Plave zastave, slove među najljepšima u svijetu. Ljetni mjeseci ispunjeni su raznim manifestacijama poput ribarskih večeri, klapskih koncerata i sajmova s domaćim proizvodima. Smještajni kapaciteti su raznovrsni, od hostela i hotela, do privatnih apartmana i vila s bazenima.

Preporučujemo:1.Bluesun Hotel Maestrall - nalazi se na izvanrednoj lokaciji, uz more i okružen borovom šumom. Jedan je od prvih hotela na Jadranu i broji svega 69 soba. Sobe su klimatizirane, imaju balkon, SAT TV, minibar i sef i besplatni WI-FI. Iz hotelskog restorana pruža se pogled na more, a prehrana uključuje buffet doručak i večeru. Vanjski bazen je dio hotelske ponude dok je wellness centar na raspolaganju gostima u hotelu Soline.


2. Bluesun Hotel Marina - hotel za obiteljski odmor s djecom s bogatim animacijskim programom. Smješten je 10 m od plaže koja nosi Plavu zastavu i uz simbol mjesta i uz poznati simbol mjesta - Kamen Brela. Sadrži aperitiv bar i dva restorana, jedan je u sklopu hotela dok se drugi nalazi na šetnici, uz plažu. Gostima je unutar objekta na raspolaganju fitness, pikado i bilijar, a također se može koristiti i vanjski bazen obližnjeg hotela Maestral.


3. Bluesun Hotel Berulia - luksuzan hotel koji pruža predivan pogled na more. Smještajne jedinice opremljene su klima uređajem, telefonom, SAT TV-om i mini barom. Besplatan WI-FI dostupan je u svim hotelskim prostorijama, a osiguran je i besplatan parking za sve goste. Uz vanjski bazen, hotel nudi i moderan wellness centar i spa sadržaje. Od sportskih aktivnosti nude se fitness, minigolf, bilijar i stolni tenis, a mini klub za djecu organiziran je tijekom ljetnih mjeseci.


Turizam u Brelima
Ribarstvo i uzgoj vinove loze i maslina važne su djelatnosti, međutim, turizam je osnovna djelatnost većine stanovništva. Uz 6 km šljunčane plaže, tu su i brojne pješačke staze koje se protežu od šetnica uz more, preko starih sela do planine Biokovo. Nude se i razni oblici aktivnog odmora, poput ronjenja, kajakinga i ribolova, te izleta na obližnji otok Brač i otok Hvar.